Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В якому розділі одноразової (спеціальної) добровільної декларації ФО має зазначати облігацій внутрішньої державної позики, у тому числі «військові облігації»

, опубліковано 08 листопада 2022 о 14:48

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що відповідно до п.п. 5 п. 2 ст. 8 Закону України «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки» від 23.02.2006 №3480-IV, державні облігації України належать до цінних паперів.

Державні облігації України поділяються на облігації внутрішньої державної позики України та облігації зовнішніх державних позик України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 року №80 «Про розміщення (емісію) облігацій внутрішніх державних позик» із змінами та доповненнями передбачено, що в період воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях Міністерство фінансів України може розміщувати облігації внутрішньої державної позики «Військові облігації» відповідно до затверджених Постановою №80 основних умов розміщення (емісії) державних облігацій.

Об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути визначені п.п.14.1.280 та п.п.14.1.281 п. 14.1 ст. 14 ПКУ активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку, тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, в тому числі цінні папери та/або фінансові інструменти, визначені законом.

Форма одноразової (спеціальної) добровільної декларації, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.08.2021 №439, передбачає розділ IX «Цінні папери або фінансові інструменти», - в ньому декларант має зазначати інформацію про облігації внутрішньої державної позики, у тому числі «військові облігації».

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast