Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання щодо декларування доходів громадян на практикумі в Переяславській ДПІ

, опубліковано 17 квітня 2024 о 10:40

Нещодавно в Переяславській ДПІ відбулася зустріч з фізичною особою за участі начальника ДПІ Олесі Хмельницької щодо особливостей декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році.

Під час зустрічі, Олеся Хмельницька зазначила, що порядок подання фізичними особами – платниками податку на доходи фізичних осіб  податкової декларації про майновий стан і доходи  встановлений ст. 179 Податкового кодексу України , згідно з п. 179.1 якої платник податку зобов’язаний подавати Декларацію відповідно до ПКУ.

Згідно з п.п. 49.18.4 п. 49.18 ст. 49 ПКУ Декларація подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб – до 1 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розд. IV ПКУ.

Фахівець повідомила, що з 1 січня 2024 року платникам необхідно подавати Декларацію за новою формою.

Для підготовки та направлення електронної звітності ДПС забезпечено платникам можливість використовувати інформаційно-комунікаційну систему «Електронний кабінет» (вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua або через вебпортал ДПС) та Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності» (https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/spetsializovane-klientske-program/).

На вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів/Реєстр електронних форм податкових документів (перелік сервісних запитів) для фізичних осіб розміщено електронну форму «Податкова декларація про майновий стан і доходи» за ідентифікатором F0100214.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа:
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast