Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Приймаєте працівника на роботу – повідомте податкову!

, опубліковано 01 березня 2021 о 08:11

Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу роботодавців та найманих працівників на необхідності офіційного оформлення трудових відносин.

Нагадуємо, що до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором роботодавець повинен повідомити податкові органи про прийняття працівника на роботу.

Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів ДПС за місцем їх обліку як платника єдиного внеску до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором в один із таких способів:
- засобами електронного зв’язку з використанням кваліфікованого електронного підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронних довірчих послуг;
- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;
-  на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

Інформація вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Повідомленням про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації є відомості, отримані органами ДПС з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Нагадуємо, що  встановлені за результатами контрольно-перевірочних заходів порушення вимог законодавства про працю мають негативні наслідки для  роботодавців, оскільки  загрожують їм суттєвими   фінансовими санкціями.