Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Орест Вітик: «81% платників податків Київщини подають звітність в електронному вигляді»

, опубліковано 23 січня 2020 о 13:44

«З кожним звітним періодом все більше платників податків долучаються до он-лайн спілкування з контролюючими органами. На сьогодні 141,6 тисяча платників, які перебувають на обліку в територіальних органах ГУ ДПС у Київській області, оцифровували свій документообіг. Це на 3,4% або 10 тисяч платників більше показника 2018 року»,- зазначив в.о. начальника податкової служби регіону Орест Вітик.

Аналізуючи у розрізі податків, форвардами подачі звітності в електронному вигляді зі стовідсотковою питомою вагою стали платники податку на додану вартість, а це 17,2 тисяч платників. На другому місці – подання звітності з  акцизного податку - 87,5%.  Звітність з податку на прибуток підприємств -79,1%  та єдиного податку - 59%.

ГУ ДПС у Київській області звертає увагу платників, що сервіс «Електронний кабінет платника» функціонує за принципами прозорості, контрольованості, інтеграції із системами, що використовуються платниками податків, повноти функціоналу та спрощення процедури взаємодії платників податків та контролюючого органу та прискорення електронного документообігу між ними.

Вхід до «Електронного кабінету платника» здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.uaз використання електронного цифрового підпису будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/