Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники малого та середнього бізнесу у січні забезпечили більше 253 млн грн єдиного податку, - Орест Вітик

, опубліковано 12 лютого 2020 о 10:13

Як повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Орест Вітик, у січні малий та середній бізнес пристоличного регіону сплатив до місцевих бюджетів 253,4 млн грн єдиного податку. Цей показник на 28,3 млн грн більше за суму, сплачену у відповідному періоді минулого року. Загалом за перший місяць поточного року підприємці-спрощенці забезпечили 21% дохідної частини місцевих бюджетів із загальної суми податкових надходжень.

 «У контексті категорій платників левову частку з загальної суми єдиного податку сплатили фізичні особи-підприємці: 191 мільйон гривень з динамікою приросту у 18%. Порівняно з січнем 2019 року, додатково бюджети територіальних громад отримали 28,4 мільйона гривень», - підкреслив Вітик.

Юридичні особи (ІІІ група) забезпечили надходження у розмірі 20,7 млн грн, сплативши на 0,7 млн грн більше, аніж у січні попереднього року. У свою чергу, сільгоспвиробники-єдинники перерахували до місцевих бюджетів майже 42 мільйони гривень.

Найбільші суми єдиного податку сплатили підприємці, чия діяльність зосереджена у Білоцерківському районі – 51,4 млн грн, Києво-Святошинському та Бориспільському – 43,8 та 35,6 млн грн відповідно.

«Наразі на Київщині спостерігається позитивна динаміка у кількості суб’єктів господарювання, які сплачують єдиний податок. Якщо у січні 2019 року їхня кількість складала 71 923 СГ, то станом на 1 лютого маємо приріст у 5 тисяч представників малого та середнього підприємництва. Станом на 1 лютого 2020 року на Київщині зареєстровано  76 071 субєкт господарювання, які обрали для свого бізнесу спрощену систему оподаткування», - підкреслив Орест Вітик.  

Крім цього, поступово зростає кількість спрощенців, які подають відповідну звітність в електронному вигляді. У січні  2020 року – це 58% платників, у той час, коли за  аналогічний період 2019 року онлайн було подано  50% декларацій платника єдиного податку.

Раніше повідомлялось, що до Державного бюджету платники Київщини сплатили 1,2 млрд грн. 

 Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/