Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На охорону довкілля платники Київщини спрямували більше 57 млн грн, - Орест Вітик

, опубліковано 27 квітня 2020 о 15:19

Як повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Орест Вітик, до Зведеного бюджету платники екологічного податку спрямували 57,2 млн грн. З цієї суми 34,4 млн грн. надійшло до Державного бюджету. Зокрема, Вітик підкреслив, що цей показник зріс на 97%, або 17 мільйонів гривень. У свою чергу, бюджети територіальних громад отримали 22,8 млн грн: на 2 мільйони гривень більше, аніж було сплачено торік.

Найбільші суми від суб’єктів господарювання, як ведуть свій бізнес на території Обухівського управління – 45 мільйонів гривень,

Білоцерківського та Бориспільського –  3,3 та 3,4 млн грн відповідно.   

Нагадуємо, що суми екологічного податку, який справляється за розміщення відходів, обчислюються платниками самостійно щокварталу, виходячи з фактичних обсягів розміщення відходів, ставок податку та коригуючих коефіцієнтів. Тобто, податок розраховується  на підставі фактичних обсягів розміщення відходів протягом звітного кварталу.

Наявність або відсутність затверджених лімітів на утворення та розміщення відходів у платника екологічного податку не впливає на обчислення сум екологічного податку, що справляється за розміщення відходів. Розмір екологічного податку при обчисленні сум податку, у разі перевищення платником податку, затверджених лімітів на утворення та розміщення відходів або у разі їх відсутності, не збільшується.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/