Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У першому півріччі платники Київщини спрямували до бюджету майже 3,5 млрд грн ПДВ, - О. Загорський

, опубліковано 27 липня 2020 о 13:24

За перше півріччя платники Київщини спрямували до Державного бюджету майже 3,5 млрд грн ПДВ. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський. Він підкреслив, що сума надходжень зросла на 23% або 645 мільйонів гривень порівняно з відповідним періодом минулого року. 

Найбільші суми забезпечили суб’єкти господарювання, зареєстровані на територіях Києво-Святошинського управління –759,1 млн гривень, Бориспільського – 624,1млн грн та Білоцерківського управлінь – 534 млн грн.

Наразі на Київщині області зареєстровано 17034 платника податку на додану вартість – 15761 юридична особа та 1273 фізичні особи. При цьому, 1637 юридичних осіб - платників ПДВ скористалися податковими пільгами з податку на додану вартість, а саме здійснювали операції з постачання товарів та/або послуг, що є об’єктами обкладення податком на додану вартість і відповідно до Податкового кодексу та міжнародних договорів України, ратифікованих Верховною Радою України, звільнені від оподаткування або оподатковуються за нульовою ставкою та ставкою 7%.

За результатами проведених камеральних перевірок податкової звітності з ПДВ, перевірок з питань своєчасності подання такої звітності, сплати узгодженої суми грошових зобов′язань та реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних протягом січня-травня 2020 року донараховано податку на додану вартість на суму 169,6 млн грн. та застосовано штрафних санкцій на суму понад 310, 2 млн грн.