Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємці-спрощенці перерахували до місцевих бюджетів 1,6 млрд грн, - Олександр Загорський

, опубліковано 10 вересня 2020 о 09:47

«Представники малого та середнього бізнесу перерахували до місцевих бюджетів 1,6 млрд грн єдиного податку за період січень-серпень. Порівняно з відповідним періодом минулого року, суб’єкти господарювання збільшили податкові відрахування на 8%, що у грошовому еквіваленті дорівнює 114 млн грн додаткових для територіальних громад коштів», - повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський.  

За наданою інформацією, найбільшу суму місцевим скарбницям забезпечили фізичні особи-підприємці: 1,3 млрд грн. із динамікою приросту в 9% або 110 млн грн.  

Юридичні особи (ІІІ група) сплатили 173, млн грн, що на 1,7 млн грн перевищує надходження відповідного періоду минулого року.

У свою чергу, сільгоспвиробники спрямували 120 мільйонів гривень. Цей показник на 3 мільйони гривень більший за суму, що надійшла до місцевих бюджетів у січні-серпні 2019 року.

Наразі на території Київської області обліковується 87 141 платників єдиного податку. З них – 79 278 фізичних та 7863 юридичних осіб.

Нагадуємо, що  у вівторок, 15 вересня 2020 року спливає термін подання

заяви про перехід на спрощену систему  платниками інших податків і зборів;

заяви про перехід на іншу групу платником єдиного податку.

Дізнавайтеся про всі  новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням  www.facebook.com/tax.kyiv.oblast