Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року платники Київщини сплатили 984,2 млн грн земельного податку

, опубліковано 14 вересня 2020 о 12:57

За повідомленням в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександра Загорського, землекористувачі та орендарі перерахували до місцевих бюджетів 984,2 млн грн плати за землю, що на 2% або 17,6 млн грн перевищує надходження січня-серпня 2019 року. 

Зокрема, з початку року юридичні особи сплатили 815,4 млн гривень, що на 5 мільйонів гривень більше за минулорічний показник.  У свою чергу,  фізичні особи спрямували до бюджетів територіальних громад 169 мільйонів гривень, збільшивши суму відрахувань на 8% або 12,7 млн грн.  

Найбільші суми забезпечили платники, зареєстровані на територіях Бориспільського управління – 167,4 млн грн, Білоцерківського та Києво-Святошинського: 162 та 134 млн грн відповідно. 

Звертаємо увагу, що  фізичні особи, у разі проживання у сільській (селищній) місцевості, вони можуть сплачувати податки і збори через каси сільських (селищних) рад, або рад об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, за квитанцією про прийняття податків і зборів, форма якої встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики –  це встановлено п.57.5 ст.57 ПКУ.

Реквізити рахунків  для зарахування доходів  до державного та місцевих бюджетів  платники податків Київщини  можуть на  офіційному субсайті ГУ ДПС у Київській області  за посиланням:  http://kyivobl.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

Дізнавайтеся про всі  новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням  www.facebook.com/tax.kyiv.oblast