Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року від платників податків до місцевих бюджетів Київщини надійшло 14,5 млрд грн.

, опубліковано 03 грудня 2020 о 15:54

Такі дані навів очільник податкової служби пристоличного регіону Олександр Загорський. «За 11 місяців поточного року приріст у дохідній частині бюджетів територіальних громад зріс на 9%, що у грошовому еквіваленті дорівнює 1,2 мільярди гривень додаткових коштів», - підкреслив Загорський. Окремо він повідомив, що найбільші суми податкових зборів і платежів забезпечили платники, зареєстровані у Бориспільському та Києво-Святошинському районах – по 2,4 млрд грн, а також Білоцерківському – 2,1 млрд грн. 

У розрізі основних платежів на першому місці за обсягом надходжень - податок на доходи фізичних осіб. Так, за січень-листопад зі своїх доходів мешканці області спрямували до бюджетів 9,2 млрд грн, що на 9% або 772,2 млн грн більше за відповідний показник минулого року.  

На другому місці – сплата єдиного податку. Цьогоріч малий та середній бізнес Київської області забезпечив бюджетам 2,2 млрд грн, прискоривши динаміку приросту на 8% або 170,1 млн грн.

Плата за землю посідає третє місце: сума, що надійшла від землекористувачів, дорівнює 1,3 млрд грн. Це на 2% або 20,2 млн грн більше за надходження аналогічного періоду 2019 року. 

Від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, бюджети отримали на 18% більше, аніж торік. За 11 місяців 2020 року власники нерухомості перерахували до місцевих скарбниць 450,5 млн грн з додатковою сумою надходжень у 68 мільйонів гривень.

Власники елітного автотранспорту сплатили до бюджетів 11,6 млн грн, з яких 6,2 млн грн забезпечили юридичні особи, решту – 5,4 млн грн – фізичні особи.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням  www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 
https://t.me/infoTAXbot

Підписатись на телеграм-канал ДПСhttps://t.me/tax_gov_ua