Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів у січні-листопаді платники Київської області спрямували 17,5 млрд грн податків і зборів

, опубліковано 13 грудня 2021 о 11:13

До місцевих бюджетів у січні-листопаді платники Київської області спрямували 17,5 млрд грн податків і зборів. Про це повідомив заступник начальника ГУ ДПС столичного регіону Олександр Загорський. Він зазначив, що цей показник збільшився на 19% або 2,8 млрд грн порівняно з аналогічним у періодом минулого року.  

Окремо Загорський повідомив, що найбільші суми до бюджетів спрямували платники Бучанського району – 4 млрд грн, Білоцерківського – 2,6 млрд грн та Броварського – 2,4 млрд грн.

Поряд з тим, забезпечено надходження до місцевих бюджетів на суму 11,2 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. У порівнянні до минулорічного періоду його приріст склав майже 21 %, тобто, додатково надійшло 1,9 млн грн.

За січень-листопад землевласники та користувачі забезпечили місцевій казні 1,4 млрд грн плати за землю, що відносно минулого року більше на 5 % або 61 млн грн.

Надходження з єдиного податку склали 2,8 млрд грн. Тобто, надходження до бюджету зросли на 553,3 млн грн, а приріст – майже 25%.

Стосовно податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, надходження склали 614 млн грн, або на 164 млн грн та 36% більше, ніж минулоріч.

Також, за січень – листопад 2021 року власники елітних автомобілів  спрямували до бюджетів громад 9,8 млн грн транспортного податку. При цьому, юридичними особами сплачено 5,8 млн грн, а фізичними – 4 млн гривень.

Поряд із вказаним вище, з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів сплачено 615,6 млн грн акцизного податку. Додатково до бюджету надійшло 122,1 млн грн, а приріст до показника минулорічного періоду склав 25%.