Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про надходження до Головного управління ДПС у Київській області запитів на отримання публічної інформації у січні 2021 року

, опубліковано 01 лютого 2021 о 12:38

З метою забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності, реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, надання інформації за запитами відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон) ГУ ДПС у Київській області забезпечено розгляд документів щодо надання публічної інформації відповідно до Закону, які надійшли поштою, електронною поштою, факсом, телефоном.

Так, у січні 2021 р. до ГУ ДПС у Київській області поштою, електронною поштою, факсом, телефоном надійшло 24 таких документа, з них:

- запити на отримання публічної інформації – 23 (або 96% від загальної кількості документів), за результатами розгляду яких надано відповіді електронною поштою або поштою відповідно до вимог чинного законодавства України;

- документи, які містять посилання на норми Закону, але за змістом є зверненням щодо надання консультації з питань практичного використання окремих норм податкового законодавства або зверненням громадян відповідно до Закону України «Про звернення громадян» - 1 (або 4% від загальної кількості документів).

Електронною поштою надійшло 10 документів (або  42% від загальної кількості документів), поштою надійшло 14 документів (або  58% від загальної кількості документів).

У розрізі категорій запитувачів відповідно до Закону у січні

2021 р.  ГУ ДПС у Київській області розглянуто запити від:

- фізичних осіб – 15 (або  62% від загальної кількості запитів);

- юридичних осіб – 9 (або  38% від загальної кількості запитів).

Запитувачі, зокрема, зверталися з проханням надати інформацію щодо:

- контрольно-перевірочної роботи;

- реєстраційних даних платників податків;

- діяльності підприємств;

- відомостей про третіх осіб;

- стану надходження податків та зборів до бюджетів;

- суми нарахованих податків;

- іншої податкової інформації.

За результатами розгляду задоволено 13 запитів на інформацію (або 54% від загальної кількості запитів), відповідно до статті 22 Закону відмовлено в задоволенні по 3 запитам (або 13% від загальної кількості запитів). Станом на 01.02.2021 знаходяться на розгляді 8 запитів на інформацію (або 33% від загальної  кількості  запитів),  термін  розгляду яких не настав.

Отримати публічну інформацію, розпорядником якої є ГУ ДПС у Київській області, може кожен бажаючий, надіславши листа-запита за адресою: 03151, м.Київ, вул. Народного ополчення, 5-а (на конверті вказувати «Публічна інформація»); або на електронну адресу: kyivobl.public@tax.gov.ua; факс: (044) 246-23-40 чи зателефонувавши на (044) 200-37-31 у робочий час: з понеділка по п’ятницю з 08-00 до 12-00 год.; 12-45 до 17-00 год. (у п’ятницю – до 15-45 год.).