Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для реєстрації ПРРО суб’єкт господарювання має дотримуватись послідовності дій

, опубліковано 18 лютого 2022 о 12:27

Головне управління ДПС у Київській області нагадує суб’єктам господарювання послідовність дій, якої потрібно  дотримуватись для реєстрації ПРРО.

Реєстрація програмного реєстратора розрахункових операцій (далі - ПРРО), здійснюється по суб’єктах господарювання, які перебувають на обліку в контролюючому органі, також на обліку має перебувати його господарська одиниця, на якій буде використовуватись ПРРО, - про таку господарську одиницю суб’єкт господарювання відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 ПКУ подає до контролюючого органу повідомлення про об’єкти оподаткування, або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП.

Для здійснення реєстрації ПРРО суб’єкт господарювання подає Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316604). Заява  подається в електронній формі, за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків - через Електронний кабінет або засобами телекомунікацій.

ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання після включення такого ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Інформацію щодо сертифікатів електронних підписів та/або печаток, які будуть використовуватись ПРРО, суб’єкт господарювання повідомляє згідно з Порядком обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 01.06.2020 № 261).