Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустрічі з фізичними особами – підприємцями фахівців Рокитнянської ДПІ щодо застосування РРО/ПРРО

опубліковано 21 лютого 2022 о 12:56

Днями, заступник начальника Рокитнянської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Юлія Григоренко провела низку зустрічей із платниками єдиного податку другої, третьої та четвертої груп на тему: «Застосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій». Під час заходу, довела присутнім вимоги щодо застосування фізичними особами-підприємцями, в тому числі платники єдиного податку ІІ-ІV групи РРО/ПРРО.

Акцентувала увагу присутніх, що фізичні особи-підприємці, в тому числі платники єдиного податку ІІ-ІV групи, зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО у випадку здійснення «розрахункових операцій» у розумінні Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 № 265/95-ВР.

Наголосила, що відповідно до п. 12 ст. 9 Закону України №265/95-ВР РРО та/або ПРРО та РК не застосовуються якщо в місці отримання товарів (надання послуг) операції з розрахунків у готівковій формі не здійснюються (склади, місця зберігання товарів, оптова торгівля тощо).

Рокитнянська ДПІ