Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування спрощеної системи оподаткування для платників 1-3 груп за «круглим столом» уЗгурівській ДПІ Бориспільського управління

опубліковано 19 листопада 2019 о 11:44

У приміщенні Згурівської ДПІ Бориспільського управління ГУ ДПС  у Київській області нещодавно відбувся «круглий стіл» за участі провідних фахівців Згурівської ДПІ та платників податків – юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Згурівського району. Основним питанням даного «круглого столу» було обговорення умов застосування спрощеної системи оподаткування для платників 1-3 груп.

Так, будо вказано, що зареєстровані фізособи – підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася держреєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи та ставки єдиного податку для першої або другої групи, вважаються платниками ЄП з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася держреєстрація.

Зареєстровані суб’єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня держреєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи та ставки єдиного податку для третьої групи, яка не передбачає ПДВ(тобто 5 %), вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.

Важливо, що суб’єкт підприємницької діяльності, який утворюється в результаті реорганізації будь-якого платника податку, що має непогашені податкові зобов’язання чи податковий борг, які виникли до реорганізації, може бути зареєстрований як платник ЄП з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому здійснено погашення таких ПЗ чи податкового боргу.

Платникам було наголошено та рекомендовано дотримуватись порядку та строків обрання та переходу на спрощену систему оподаткування, та ознайомлення із новими формами заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та витягом з реєстру платників єдиного податкузатверджених наказом МФУ від 16.07.2019 №308.

Бориспільське управління