Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ТЕМАТИЧНИЙ СЕМІНАРВ КАГАРЛИЦЬКІЙ ДПІ

опубліковано 10 грудня 2019 о 16:06

В Кагарлицькій ДПІ Обухівського управління ГУ ДПС у Київській області відбувся тематичний семінар на тему «Змінив податковому законодавстві щодо РРО та ліцензування».

Спікером заходу була начальник Кагарлицької ДПІ Людмила ЦИГАНОК, яка й знайомила його учасників з основними змінами, щодо сфери застосування РРО.

Це  Закони України від 20.09.2019 № 128-IX«Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» № 129-IX від 20.09.2019, які надають можливість використовувати замість традиційних реєстраторів розрахункових операцій   спеціальні програми, призначені для реєстрації розрахункових операцій.

Начальник ДПІ наголосила, що таку програму можна буде встановити на будь-який гаджет, у тому числі  смартфон чи планшет. Водночас, за бажанням СГ, він зможе використовувати традиційний реєстратор розрахункових  операцій.

Також, було роз’яснено присутнім, що закон прямо зобов’язує контролюючий орган забезпечити безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктом господарювання, при цьому безкоштовним буде як  встановлення самої програми, так і її підтримка. З цією метою буде розроблено  програмне рішення для програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Учасники семінару дякували працівникам ДПІ за отриману інформацію, здобуту під час зустрічі.

Обухівське управління