Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Транспортного податку сплачено 978,0 тис. гривень

опубліковано 13 січня 2020 о 14:04

Обухівське управління повідомляє, що власники вартісних автомобілів протягом 2019 року  сплатили до місцевих бюджетів території обслуговування Обухівського управління978,0 тисяч гривень транспортного податку.

Таким чином, цього року громади отримали на 71,6 тисяч гривень більше транспортного податку проти аналогічного періоду 2018 року.

Однак, не зважаючи на  це, громадяни,які мають у власності вартісні авто, нині боргують значні суми транспортного податку.

Наразі у переліку таких боржників місцевих бюджетів 25 громадян та підприємців – фізичних осіб.

Обухівське управління Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що своєчасно та у повному обсязі сплачувати податки, збори та митні платежів громадян зобов’язують ст.67 Конституції України та ст.ст.25,38Податкового кодексу України.

Тож, у разі ігнорування  боржниками свого конституційного обов’язку фахівці ДПС в межах компетенції на підставіст.87 Податкового кодексу України звертатимуться до суду з позовами про стягнення податкового боргу.

Нагадуємо, що стягнення податкового боргу за рішенням суду здійснює державна виконавча служба відповідно до норм закону про виконавче провадження.

Обухівське управління