Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПИТАННЯ ЩОДО ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ У БОРИСПОЛІ

опубліковано 15 січня 2020 о 14:23

У Бориспільському управлінні ГУ ДПС у Київській області нещодавновідбувсякруглий стіл за участі керівництва Бориспільського управління та представників суб’єктів господарювання – фізичних осіб підприємців. Були розглянуті питання щодо погашення заборгованості суб’єктами господарювання по ЄСВ, адже саме своєчасна сплата ЄСВ гарантує громадянам право на соціальний захист.

В ході круглого столу було наголошено, що Законом України № 1774-УІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів» з 1 січня 2017 року внесені зміни щодо сплати єдиного соціального внеску фізичними особами – підприємцями. А саме : приватні підприємці загальної системи оподаткування незалежно від отримання доходу повинні сплачувати єдиний соціальний  внесок в розмірі не менше мінімального, тобто в розмірі 918,06 грн. в 2019 роціта вчасно подавати річну звітність про нарахування ЄСВ до територіальних органів податкової служби.

На противагу найманим працівникам, за яких сплачує єдиний соціальний внесок та звітує роботодавець, підприємцям необхідно самостійно дбати про зарахування періоду діяльності до страхового стажу, щоб не позбавити себе майбутньої пенсії та інших соціальних гарантій.

Слід звернути увагу, що період, за який наявна заборгованість з єдиного соціального внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу.

 Правильність та своєчасність сплати ЄСВ, відповідно до діючих норм законодавства, (код платежу 71010000, 71040000) – запорука стабільної діяльності платника та соціальної захищеності працівників. Прийнято рішення про погашення заборгованості по ЄСВ запрошеними боржниками в повному обсязі в січні 2020 року.

 Бориспільське управління