Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тематичний семінар в Богуславській ДПІ

опубліковано 20 січня 2020 о 14:31

В Богуславській ДПІ Обухівського управління ГУ ДПС у Київській області відбувся тематичний семінар за участю начальника інспекції Вікторії ПІДОПРИГОРИ,суб’єктів господарювання та громадян Богуславського району на тему: «Декларування доходів громадян отриманих протягом 2019 року».

Начальник інспекції наголосила, що з початку 2020 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2019 року. Граничний термін подання декларації за звітний (податковий) 2019 рік – 30.04.2020.

Акцентувала увагу присутніх, що обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає при отриманні:

- доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам;  успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, при нотаріальному оформленні спадщини за якими не було сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, тощо;

- доходів від податкових агентів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відноситься, зокрема, дохід у вигляді  основної суми боргу (кредиту) платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності, якщо його сума перевищує 25 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року, а також інвестиційних доходів;

- іноземного доходу;

- та в інших, передбачених Податковим Кодексом випадках.

Також нагадала, що платники податків мають право задекларувати право на податкову знижку, відповідно до статті 166 Податкового кодексу України, шляхом подання декларації до 31.12.2020.

Обухівське управління