Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ОБГОВОРЕННЯПИТАННЯ ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯРРО ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ У ЗГУРІВСЬКІЙ ДПІ

опубліковано 23 січня 2020 о 14:31

У приміщенні Згурівської ДПІ Бориспільського управління ГУ ДПС у Київській області нещодавно відбувся «круглий стіл» за участі провідних фахівців Згурівської ДПІ та платників податків – юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Згурівського району. Основним питанням даного «круглого столу» були зміни щодо застосування РРО.

Так, темою обговорення стали нормиЗакону України від 20.09.2019 №128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та Закону України від 20.09.2019  №129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг».

В ході зустрічі було наголошено, що суб’єкт господарювання на свій власний вибір може використовувати або класичний або програмний РРО в залежності від своїх фінансових можливостей та потреб. Програмне рішення можна буде встановити на будь-який гаджет і зекономити на придбанні традиційних касових апаратів та їх обслуговуванні. Використання програмних РРО буде коштувати в рази дешевше та не потребуватиме витрат на його обслуговування.

Крім того, програмний РРО дозволяє працювати в режимі offline (до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця) та надсилати до ДПС дані про здійснені розрахункові операції після завершення режиму offline.

Платникам було наголошено, що ДПС надаватиме безкоштовну інформаційну підтримку щодо реєстрації та застосування програмних РРО.

Бориспільське управління