Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПИТАННЯ ЩОДО ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ У БОРИСПОЛІ

опубліковано 11 лютого 2020 о 08:33

У Бориспільському управлінні ГУ ДПС у Київській області нещодавновідбувсякруглий стіл за участі керівництва Бориспільського управління та представників суб’єктів господарювання – фізичних осіб підприємців. Були розглянуті питання щодо погашення заборгованості суб’єктами господарювання по ЄСВ, адже саме своєчасна сплата ЄСВ гарантує громадянам право на соціальний захист.

В ході круглого столу було роз’яснено, що, якщо у платника є заборгованість зі сплати ЄСВ, податкова повідомляє платника про це листом. Цей лист є виконавчим документом, і платник зобов’язаний протягом 10 календарних днів з дня отримання вимоги або сплатити суму заборгованості та штрафів разом з нарахованою пенею, або ж оскаржити цей рахунок в адміністративному або судовому порядку. В іншому випадку , податкова служба передасть вимогу про сплату заборгованості до виконавчої служби.

У разі несвоєчасної сплати або сплати не в повному обсязі ЄСВ, до платника застосовуються фінансові санкції, та настає адміністративна відповідальність.

Строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з єдиного внеску не застосовується.

Правильність та своєчасність сплати ЄСВ, відповідно до діючих норм законодавства, (код платежу 71010000, 71040000) – можливість отримання матеріального забезпечення та соціальних послуг. Прийнято рішення про погашення заборгованості по ЄСВ боржниками в повному обсязі в лютому 2020 року.

Бориспільське управління