Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Cкористайтесь правом на нарахування податкової знижки

опубліковано 10 вересня 2020 о 09:15

Броварське управління ГУ ДПС у Київській області нагадує громадянам, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2019 року, що термін подання відповідної декларації встановлено  до 31.12.2020 року.

 У разі, якщо платник не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься - п.п. 166.4.3 п. 166.4 ст. 166 Податкового кодексу України(далі-ПКУ).

Відповідно до п. 14.1.170 ПКУ податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, - це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати.

Перелік витрат, за якими платник має право на застосування податкової знижки визначено у п. 166.3 ст. 166 ПКУ.

За вибором платника декларація може бути подана в один із таких способів:

 особисто або уповноваженою на це особою до центрів обслуговування платників ДПІ;

 надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

 засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Центри обслуговування платників Броварського управління ГУ ДПС у Київській області розташовані за адресами: м. Бровари, вул. Київська, буд.286, довідки за телефоном  (04594) 7-20-90 та  м. Славутич, проспект Дружби Народів, буд.17а,  довідки за телефоном (04579) 2-64-19.

Звертаємо увагу громадян, що при відвідуванні  Центрів обслуговування платників, необхідно дотримуватись правил рекомендованих МОЗ та при наявності електронного підпису надати перевагу поданню декларації в електронній формі використовуючи можливості сервісу  «Електронний кабінет» (вхід здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua).

 Броварське управління ГУ ДПС у Київській області