Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія в Обухівській ДПІ

опубліковано 20 жовтня 2020 о 13:08

В Обухівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Новації в податковому законодавстві щодо застосування програмного РРО». На запитання відповідала начальниця Обухівської ДПІ Світлана БЄЛЯЄВА.

Надаємо увазі читачів найцікавіші запитання та відповіді на них.

1. Як контролюється перехід режиму роботи програмних РРО з офлайн в онлайн?

Проєктами нормативно-правових актів передбачено, що ПРРО автоматично переводяться із режиму офлайн в режим онлайн-обміну з фіскальним сервером ДПС у момент відновлення зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером. Програмне рішення ПРРО, працюючи в режимі офлайн, повинно забезпечувати постійний контроль щодо відновлення зв’язку ПРРО з фіскальним сервером та перевіряти наявність зв’язку перед формуванням кожного чека в режимі офлайн.

2. Де контролюється час офлайн і як обчислюється?

Проєктами нормативно-правових актів передбачено вимоги до програмних РРО, програмне рішення якого під час роботи в режимі офлайн має забезпечувати контроль залишку часу, протягом якого може тривати режим офлайн (36 годин підряд або 168 годин на місяць).

Час, протягом якого ПРРО перебуває у режимі офлайн, обчислюється шляхом сумування таких періодів: від дати та часу, що зазначаються у повідомленні з відміткою «початок переведення ПРРО в режим офлайн» до дати та часу, зазначених у повідомленні «завершення режиму офлайн». Від дати та часу, зазначених у повідомленні «завершення режиму офлайн» до дати та часу, зазначених у повідомленні «початок переведення ПРРО в режим офлайн», якщо у період між такими строками на фіскальному сервері Державної податкової служби не реєструвалися на фіскальному сервері у режимі онлайн-обміну розрахункові документи, отримані від цього ПРРО.

3. Яким чином покупець зможе перевірити розрахунковий документ (чек), виданий ПРРО, що працює в режимі офлайн?

У розрахунковому документі (чеку) має обов’язково бути наявна позначка про проведення розрахункової операції в режимі офлайн. Перевірити наявність цього чеку в базі даних ДПС можливо через Електронний кабінет після завершення роботи ПРРО в режимі офлайн та передачі ним чеку/чеків до фіскального сервера. Інформація про фіскальні номери, що увійшли до діапазону для використання ПРРО, що працює у режимі офлайн, буде оприлюднена у Електронному кабінеті із зазначенням даних про фіскальний номер ПРРО та про суб’єкта господарювання для ПРРО, яким зарезервовано фіскальні номери.

Обухівська ДПІ