Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Київщини провели розширену онлайн-нараду з керівниками об’єднаних територіальних громад Вишгородського району

, опубліковано 28 квітня 2021 о 14:08

Сплата податків та як наслідок надходження коштів до місцевих бюджетів є запорукою успішності реформи децентралізації, розвитку територіальних громад та благополуччя жителів Київщини.

Саме через важливість і актуальність цього питання 28.04.2021 ГУ ДПС у Київській області проведено розширену онлайн-нараду з керівниками об’єднаних територіальних громад Вишгородського району та за участю голови Вишгородської районної ради Андрія Анісімова. З боку податкової участь у заході взяли заступники начальника Володимир Луговський, Олександр Загорський, Михайло Огерук та відповідні фахівці служби.  

На зустрічі учасниками зосереджено увагу на організації роботи з наповнення місцевих бюджетів та заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення.

Розпочинаючи нараду, заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Володимир Луговський зазначив, що  збільшення доходної частини місцевих бюджетів – запорука соціального та економічного розвитку. При цьому, податкові надходження забезпечують більшу частину загальної суми власних доходів місцевої казни, а тому у пріоритеті - організація спільної роботи податківців та представників територіальних громад у напрямку адміністрування податків, зборів, платежів та протидії ухиленню від оподаткування.

Поряд з тим, фахівці ГУ ДПС у Київській області зупинились і на інших актуальних для представників територіальних громад питаннях податкового законодавства: майнових податках, інвентаризації земельних ділянок, перегляді договорів оренди з урахуванням цільового призначення як можливих резервів наповнення місцевих бюджетів.  Про це детально розповіли начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб Павло Свиридов та заступник начальника управління адміністрування фізичних осіб Олександр Лісовол.

Анна Топка, заступник начальника управління податкового адміністрування фізичних осіб, розповіла про облік та сплату податків платниками, які ведуть діяльність на території Вишгородського району з урахуванням фактичної реєстрації поза його межами, а також декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році, залучення до декларування доходів одноосібників, які обробляють ділянки площею більше 2 га, операцію «Урожай», тощо.

Про роботу з платниками податків, які мають податковий борг, у тому числі з комунальними підприємствами Вишгородського району, докладно розповіли присутнім заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Михайло Огерук та заступник начальника управління по роботі з податковим боргом Ніна Давидова.

Говорили також про застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку з 1 січня 2021 року.

Загалом, зустріч пройшла в форматі конструктивного діалогу. Сторони мали можливість внести свої пропозиції та зауваження а також обговорити новації податкового законодавства.

Підсумовуючи результати продуктивної зустрічі начальник Вишгородської ДПІ Олександр Назарчук зазначив, що робота, спрямована на допомогу територіальним громадам та зміцнення податкової бази місцевих бюджетів, буде продовжена. У свою чергу, заступник начальника Володимир Луговський підкреслив, що податківці завжди готові до конструктивного діалогу із суспільством та сприятимуть вирішенню проблемних питань, що виникають у зв’язку із реалізацією і втіленням у життя норм податкового законодавства.