Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання податкової декларації з плати за землю юридичними особами

опубліковано 29 квітня 2021 о 14:26

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що платники плати за землю (крім фізичних осіб) обчислюють самостійно суму плати за землю (земельного податку та орендної плати) і щороку станом на 01 січня, та не пізніше 20 лютого поточного року подають до  податкового органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями.

Подання також декларації звільняє від обовязку подання щомісячних декларацій. При поданні першої декларації, тобто, при фактичному початку  діяльності як платника плати за землю, разом з декларацією подається витяг із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки. В подальшому витяг про нормативну грошову оцінку земельної ділянки подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки.

Платник плати за землю має право подавати щомісячно звітну податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним  - це звільняє його від обов’язку подання податкової декларації не пізніше 20 лютого поточного року (п. 286.3 ст. 286 ПКУ).

За нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.

Відокремлені підрозділи (філії) юридичних осіб самостійно звітність із плати за землю не подають - податкові декларації з плати за землю до державних податкових інспекцій за місцем знаходження земельних ділянок повинні подавати платники плати за землю - юридичні особи.