Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Державні службовці зобов’язані повідомляти про відкриття валютного рахунка

, опубліковано 16 червня 2021 о 13:40

Повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку – нерезидента (банк зареєстрований за межами держави) відповідно до
частини 1 статті 52 Закону у разі відкриття суб'єктом декларування або членом його сім'ї валютного рахунка в установі банку-нерезидента відповідний суб'єкт декларування зобов'язаний у десятиденний строк письмово повідомити про це Національне агентство у встановленому ним порядку, із зазначенням номера рахунка і місцезнаходження банку-нерезидента.

Відлік цих днів розпочинається з моменту, коли посадовець відкрив валютний рахунок, або ж коли йому стало відомо або повинно було стати відомо про відкриття зазначеного валютного рахунка.

Як можна подати повідомлення? 

Після модернізації Реєстру декларацій повідомлення про відкриття валютного рахунку можна подати онлайн. Раніше такі повідомлення надсилалися лише поштою. Тепер їх можна подати в електронному вигляді через особистий кабінет у Реєстрі декларацій. Для того, щоб подати повідомлення: 

1). перейдіть за посиланням та увійдіть у Реєстр за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП); 

2).  натисніть «Нове повідомлення про відкриття валютного рахунка»;

    3). заповніть необхідну інформацію та натисніть кнопку «Подати документ».

  У публічній частині Реєстру декларацій повідомлення про відкриття валютного рахунка не відображаються. 

За необхідності декларанти також можуть подати повідомлення про відкриття рахунка в установі банку-нерезидента у паперовому вигляді. Для цього необхідно заповнити форму (форма у форматі.doc – ЗРАЗОК за посиланням https://nazk.gov.ua/uk/novyny/yak-podaty-povidomlennya-do-nazk-pro-vidkryttya-valyutnogo-rahunku-v-ustanovi-banku-nerezydenta/) та надіслати її за адресою (бульв. Дружби Народів, 28, м. Київ, 01103).