Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дії СГ у разі виявлення несправностей або некоректної роботи ПРРО

, опубліковано 16 червня 2021 о 13:42

Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу, що у разі виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій (далі - ПРРО),  його викрадення чи компрометації особистого ключа, суб’єкт господарювання зобов’язаний протягом дня, в якому виявлено несправність, засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій направити до контролюючого органу, виробника ПРРО та/або центру сервісного обслуговування (далі - ЦСО) (за наявності) Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 2-ПРРО (далі - Повідомлення за ф. № 2-ПРРО) за ідентифікатором форми J1316701 - додаток 2 до Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317.

Повідомлення за ф. № 2-ПРРО за своєю формою передбачає проставлення позначок в рядках, зокрема: «виробника програмного РРО», «центр сервісного обслуговування».
Отже, у разі виявлення несправностей або некоректної роботи ПРРО суб’єкту господарювання необхідно подати Повідомлення за ф. № 2-ПРРО та окремо повідомити виробника такого ПРРО для усунення невідповідностей.
Якщо ПРРО обслуговується в ЦСО, з яким виробник заключив договір про технічне обслуговування ПРРО, або якого виробник рекомендував як відповідальну особу в частині технічного обслуговування ПРРО, то суб’єкту господарювання необхідно повідомляти ЦСО про виявлені несправності.