Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Члени фермерського господарства для взяття на облік платниками єдиного внеску подають Заяву за формою № 12-ЄСВ

, опубліковано 17 червня 2021 о 16:29

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах, є платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Для взяття на облік платники єдиного внеску - члени фермерського господарства подають до контролюючого органу за місцем проживання Заяву про взяття на облік платника єдиного внеску (члена фермерського господарства) за формою № 12-ЄСВ.

Вказана заява та підтвердні документи щодо дати набуття членства у фермерському господарстві (договір (декларація) про створення сімейного фермерського господарства, статут фермерського господарства тощо) подаються протягом 10 календарних днів після внесення змін до установчих документів фермерського господарства.

У разі ухилення від взяття на облік  - неподання  або несвоєчасне подання заяви про взяття на облік платниками єдиного внеску членами фермерського господарства (якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах) заяви за ф. № 12-ЄСВ,  накладається штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.