Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Переконайтесь у нарахуванні та сплаті єдиного внеску вашим роботодавцем

, опубліковано 02 грудня 2021 о 12:12

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що з 01 грудня в Україні зростає розмір мінімальної заробітної плати, який становитиме 6500,0грн. Велика кількість податків, внесків, допомог та виплат пов’язана з розміром мінімальної заробітної плати. До прикладу,  мінімальний розмір єдиного соціального внеску з 01.01.2021 року становив 1320,0 грн. (6000,0 грн. х 22 %), а з 01.12.2021 року,  в результаті збільшення  мінімальної заробітної плати, він становитиме 1430,0 грн. (6500,0 грн. х 22 %).

Зауважимо, що кожному працюючому громадянинові необхідно чітко усвідомлювати, що від своєчасної  і повної сплати єдиного внеску, нарахованого на його заробітну плату, залежить рівень соціальних виплат, а відтак - соціальної захищеності його у майбутньому. До страхового стажу зараховуються лише періоди, у яких ЄСВ не тільки нараховано, але й сплачено.

У разі не сплати роботодавцем єдиного внеску за найманих працівників, періоди, за які єдиний внесок не сплачено, не зарахуються до страхового стажу найманого працівника, а суми заробітної плати за такі періоди не братимуться до уваги при  розрахунку розміру пенсії.

Для того, щоб впевнитися  в нарахуванні та сплаті єдиного внеску роботодавцем, наймані працівники мають можливість звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду,  незалежно від місця проживання, або звернувшись  через  вебпортал  електронних  послуг Пенсійного  фонду України ( www.portal.gov.ua ).