Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова амністія: посадові особи контролюючого органу не мають право вимагати від декларанта додаткові документи, якщо активи, задекларовані у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, знаходяться на території України

, опубліковано 12 серпня 2022 о 13:49

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що   «податкова амністія» - це можливість легалізувати статки, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори в періоди до 01 січня 2021 року, та бути захищеним державними гарантіями і звільнятися від відповідальності згідно з підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, подавши одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування в порядку, строки і розмірах, встановлених ПКУ.

До одноразової (спеціальної) добровільної декларації декларант зобов’язаний додати копії документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування, у разі місцезнаходження (реєстрації) активу фізичної особи за межами України та/або у разі декларування валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні, та прав грошової вимоги, визначених п.п. «а» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ – абз.6 п.п. 6.1 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ.

У разі місцезнаходження (реєстрації) інших активів фізичної особи в Україні декларант може додати копії документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування.

Контролюючому органу забороняється вимагати додаткові документи, крім передбачених п.п. 6.1 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ.