Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З 01 січня 2023 року СГ, що здійснюють діяльність у населених пунктах з чисельністю понад 25,0 тис. осіб, мають забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків за продані товари/послуги

, опубліковано 27 вересня 2022 о 14:06

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2022 року  №894 «Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги)» з 01 січня 2023 року змінюються вимоги до порядку здійснення розрахунків за продані товари/послуги з використанням спеціальних платіжних засобів.

З 01 січня  2023 року суб’єкти господарювання, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25,0 тис. осіб (крім ФОП - платників єдиного податку І групи, торговців, які здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну/виносну торгівлю, продаж власноручно вирощеної або відгодованої продукції), повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків за продані ними товари/послуги, включаючи товари/послуги, реалізація яких здійснюється дистанційно.

Чинним законодавством передбачено адміністративну відповідальність за порушення вищевказаних вимог.

 Про факти відмови у розрахунку банківською карткою громадяни  можуть повідомляти на чат-бот ДПС «StopViolationBot» в месенджері Telegram п.

Інформація, що надходить до чат-боту, досліджується та перевіряється працівниками податкових органів, у випадку підтвердження інформації вживаються заходи реагування, в тому числі податкові перевірки.

Залишаємось на зв’язку:

Контакти гарячих ліній https://kyivobl.tax.gov.ua/kontakti/

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast