Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Білоцерківщина: Про заходи з погашення податкового боргу йшлося на онлайн засіданні «круглого столу»

, опубліковано 02 червня 2023 о 13:19

Територіальні підрозділи ГУ ДПС у Київській області продовжують проводити заходи щодо скорочення податкового боргу з податків та зборів. 

Заступник начальника Білоцерківського відділу по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Київській області Олена Труш провела онлайн засідання «круглого столу» з платниками, які мають заборгованість до бюджету до 3060 гривень.

Відкриваючи засідання, Олена Труш ознайомила присутніх з алгоритмом дій контролюючих органів з погашення податкового боргу платників податків.

Наголосила, що у разі виникнення у платника податків податкового боргу, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення. Податкова вимога може надсилатися (вручатися) контролюючим органом за місцем обліку платника податків, в якому обліковується податковий борг платника податків.

Такі заходи розпочинаються, коли загальна сума податкового боргу перевищує сто вісімдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Строк давності, визначений п. 102.4 ст. 102 Податкового кодексу України для стягнення податкового боргу, в такому випадку розпочинається не раніше дня виникнення податкового боргу в сумі, що перевищує сто вісімдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Під час обговорення платники податків отримали фахові відповіді на свої запитання та рекомендації з усунення заборгованості перед бюджетами усіх рівнів.