Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про надання адміністративних послуг працівниками Макарівської ДПІ за січень – лютий 2024 року

опубліковано 14 березня 2024 о 10:43

Однією із основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг.

За 2 місяці 2024 року до Макарівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області для отримання адміністративних послуг та консультацій з питань податкового законодавства звернулося 868 платників податків – підприємців, юридичних осіб, а також  громадян, надано 807 адміністративних послуг. 

Найбільш запитуваними були послуги з видачі картки платника податків, їх отримали 302 фізичні особи. Надано 111 послуг з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/ джерела виплачених доходів та утриманих податків. 

Також за січень – лютий 2024 року фахівці зареєстрували 66 платників єдиного податку, видано 179 витягів з реєстру платників єдиного податку, зареєстрували 14 реєстраторів розрахункових операцій, 61 програмний реєстратор розрахункових операцій, 45 книг обліку розрахункових операцій та  18 розрахункових книжок.

Крім цього за звітний період сформовано та видано 7 витягів з реєстру платників податку на додану вартість.

Постійно працівниками Макарівської ДПІ  проводиться робота з видачі довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, приймання вхідної кореспонденції, взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погодження довідки-розрахунку про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску, видача довідок про підтвердження статусу податкового резидента. 

Надання адміністративних послуг є і залишається пріоритетним напрямком в роботі Макарівської  ДПІ, при цьому в Центрі обслуговування платникам та громадянам  на постійній основі надаються консультаційні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях. Також в Центрі обслуговування платникам податків надаються роз’яснення вимог Закону України №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» в частині впровадження нових змін щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій. 

Макарівська ДПІ