Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ФОП, які надають послуги таксі та приймають до оплати готівкові кошти та/або електронні платіжні засоби, зобов’язані проводити розрахунки через РРО/ПРРО

, опубліковано 11 березня 2024 о 10:03

Головне управління ДПС у Київській області наголошує, що здійснення господарської діяльності, зокрема, з перевезення пасажирів, можливе лише за умови державної реєстрації суб’єктом господарювання та зазначення відповідного виду діяльності (КВЕД), а також отримання відповідної ліцензії. 

КВЕД – це класифікатор видів економічної діяльності, який можна подивитися на сайті Держкомстату. Коди структуровано за галузями економіки. 

Варто пам’ятати, що ФОП має право займатися бізнесом тільки за тими кодами КВЕД, які записані в його реєстраційних документах. Тому перед тим, як відкрити ФОП, треба зрозуміти, який вид діяльності обрати.

Крім того, звертаємо увагу на необхідність  дотримання платниками податків вимог Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». При наданні послуг таксі, суб’єкти господарювання зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків та надавати споживачам послуг розрахункові документи встановленої форми та змісту. 

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа:
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast