Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Київщини збільшили сплату податків на 17% у січні, - Орест Вітик

, опубліковано 05 лютого 2020 о 12:00

«У січні 2020 року платники Київщини сплатили до місцевих бюджетів 1,2  мільярда гривень, що на 17% більше за суму, перераховану у відповідному періоді минулого року», - повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Орест Вітик.   

Зокрема, він зазначив, що у розрізі основних платежів найбільшу питому вагу у надходженнях до місцевих бюджетів має сплата податку на доходи фізичних осіб. Так, станом на 1 лютого 202 року до місцевих скарбниць сплачено 708 мільйонів гривень ПДФО. Цей показник на 16% або 96,5 млн грн більший за суму, сплачену минулоріч.  

Малий та середній бізнес Київщини забезпечив надходження з єдиного податку у розмірі 253,4 млн грн із темпом росту до січня 2019 року у 13% або 28,3 млн грн.

Від плати за землю до бюджетів області надійшло 108 мільйонів гривень, що майже на чверть більше, аніж було сплачено у січні 2019 року. Додатково бюджети територіальних громад отримали 20,5 млн грн.  

Значну динаміку росту в обсягах сплати демонструють власники нерухомості. Так, за січень 2020 року до місцевих бюджетів надійшло 60 мільйонів гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 40% або 16,8 млн грн більше за суму, сплачену у відповідному періоді 2019 року. 

Власники елітних автомобілів перерахували до місцевих бюджетів пристоличного  регіону 1,7 млн грн транспортного податку. З цієї суми 1,5 млн грн. сплатили юридичні особи, решту – фізичні особи.  

Сплата акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання підакцизних товарів забезпечила місцевим скарбницям  45,4 млн грн, що на 25% або 9 мільйонів гривень більше за надходження січня 2019 року.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/