Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок заповнення та подання довідки-розрахунку на "гарячій лінії" в Яготинській ДПІ

, опубліковано 28 березня 2024 о 14:44

У Яготинській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» за участі начальника ДПІ Валентини Коновал щодо порядоку заповнення, подання та погодження довідки-розрахунку про сплату єдиного соціального внеску.

Валентина Коновал довела до відома додзвонювачів, що у випадку виплати заробітної плати працівнику-інваліду, або наявності переплати по ЄСВ, під час виплати заробітної плати роботодавець - юридична особа або фізична особа-підприємець має надати обслуговуючому банку довідку-розрахунок про сплату єдиного внеску. 

Контролюючі органи невідкладно погоджують надану платником єдиного внеску довідку-розрахунок в електронній або паперовій формі.

Один примірник погодженої довідки-розрахунку в паперовій формі надається обслуговуючому надавачу платіжних послуг, другий – контролюючому органу, третій – залишається у платника єдиного внеску.

Начальник інспекції поінформувала платників, що довідку-розрахунок можна погодити в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС Украіни –”Електронний кабінет платника податків”.

Для цього в меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету є змога надіслати оформлену довідку-розрахунок в електронній формі за ідентифікатором форми J1330001 (для юридичних осіб) або F1330001 (для фізичних осіб).

Після надходження електронного документа здійснюється його автоматизована перевірка. У першій квитанції повідомляється про результати перевірки. У разі відмови в першій квитанції повідомляється про неприйняття електронного документа із зазначенням причин, у такому випадку друга квитанція не формується.

Друга квитанція є підтвердженням про прийняття/неприйняття довідки-розрахунку. В ній зазначаються реквізити довідки, результати обробки (дата та час прийняття/неприйняття), реєстраційний номер, дані про платника.

Причиною для непогодження довідки-розрахунку податковим органом може бути:

- невідповідність довідки-розрахунку формі, визначеній у додатку 1 до Порядку;

- недостовірність викладеної в довідці-розрахунку інформації;

- подання довідки-розрахунку до контролюючого органу не за місцем взяття на облік платника єдиного внеску.

Погоджена довідка-розрахунок в електронній формі (або відмова у погодженні) направляється контролюючим органом платнику єдиного внеску в Електронний кабінет.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа:
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast