Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар в Миронівській ДПІ

опубліковано 18 березня 2020 о 08:46

В Миронівській ДПІ Обухівського управління ГУ ДПС у Київській області відбувся семінар, на тему:«Актуальні питання з легалізації зайнятості та виплати  заробітної плати. Декларуємо доходи вчасно».

Семінар відкрив начальник Миронівської ДПІ Олег СКОЛОТА, який повідомив присутнім, що питання легалізації заробітної плати набуло великої актуальності, адже офіційне працевлаштування  є, в першу чергу, гарантією соціального захисту найманих працівників, кадрової стабільності та налагодженої роботи усіх учасників трудового процесу, з метою досягнення позитивного результату: для роботодавця – це і позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків, а для працівників –  основа стабільного майбутнього.

Наголосив, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням, а роботодавець зобов’язаний повідомити контролюючий орган про новоприйнятих робітників.

Особливу увагу керівник Миронівської ДПІ приділив негативним наслідкам використання незадекларованої праці. Адже за порушення трудового та податкового законодавства роботодавці, які використовують найману працю  неоформлених працівників і неофіційно виплачують заробітну плату несуть адміністративну, фінансову та кримінальну  відповідальність. 

Також, Олег СКОЛОТА нагадав присутнім, що з 01 січня 2020 року розпочалась кампанія декларування, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору, та/або мають право подати Декларації для отримання податкової знижки.

Учасники семінару дякували працівникам ДПІ за отриману інформацію, здобуту під час семінару та друковану продукцію.

 Обухівське управління