Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку "гаряча лінія" в Кагарлицькій ДПІ

опубліковано 19 травня 2020 о 10:51

У Кагарлицькій ДПІ Обухівського управлінні ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Декларування доходів громадян, отриманих протягом 2019 року. Реалізація права громадян на податкову знижку».На запитання відповідала начальник Кагарлицької ДПІ  Людмила ЦИГАНОК.

Надаємо увазі читачів найцікавіші запитання та відповіді на них.

1.    Чи можна подати податкову декларацію про майновий стан і доходи дистанційно?

Так. Податкову декларацію платник податків може подати засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

При направлені податкової декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення податкової декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних  в державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Для подання податкових декларації в електронній формі у режимі реального часу та використання сервісу автоматичного заповнення на основі даних ДПС необхідно:

1.Безкоштовно отримати кваліфікований електронний підпис у будь-якому пункті Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України або у банківських установах і організаціях (наприклад, АЦСК АТ КБ «Приватбанк»).

2.Авторизуватися за допомогою особистого електронного ключа.

3.Отримати відомості про доходи за минулий рік з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

4.Після отримання у розділі «вхідні/вихідні документи» відповіді від ДПС на основі таких даних перейти до заповнення  податкової декларації у режимі «Декларація про майновий стан і доходи».

2 Коли можна подати декларацію на податкову знижку, якщо здійснювалась благодійність на запобігання поширенню корона вірусної хвороби?

На 2020 рік передбачена податкова знижка на суму коштів або вартість лікарських засобів для надання медичної допомоги хворим, дезінфекційних засобів, медобладнання, засобів індивідуального захисту, медичних виробів, які добровільно перераховані (передані) громадським об’єднанням, благодійним організаціям, закладам охорони здоров’я державної та/або комунальної власності, структурним підрозділам з питань охорони здоров’я обласних державних адміністрацій протягом карантину.

Зазначені витрати включаються до складу податкової знижки у повному обсязі без урахування обмежень, визначених п.п. 166.3.2 ст. 166 ПКУ (тобто без обмеження суми в межах 4% загального оподатковуваного доходу, отриманого протягом звітного року).

Цією податковою знижкою фізичні особи зможуть скористатися за результатами 2020 року.

Для цього у 2021 році необхідно буде подати річну декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік.

Обухівське управління