Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ГАРЯЧА ЛІНІЯ У ЯГОТИНСЬКІЙ ДПІ

опубліковано 27 травня 2020 о 10:45

У  Яготинській ДПІ Бориспільського управління ГУ ДПС у Київській області нещодавно відбулася  «гаряча лінія» за участі начальника   Яготинської  ДПІ.  Платників цікавили питання щодо податкових змін під час карантину.

Так, платники, зокрема, цікавилися сплатою податку на нерухомість. Було роз’яснено, що на даний час змінено норму щодо податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, запроваджену Законом № 533 від 17.03.2020, зокрема зменшено строк, протягом якого об'єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, не є об'єктом оподаткування податком, «з 1 березня по 30 квітня 2020 року» на «з 1 березня по 31 березня 2020 року». Строк сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за податковий період - квітень 2020 року відстрочено до 30 червня 2020 року без нарахування пені та штрафних санкцій за порушення термінів сплати податкових зобов'язань щодо загальних термінів сплати податкового зобов'язання за такий період.

Також запроваджено правила подання  уточнюючих податкових декларацій з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, щодо періодів березень та квітень 2020 року.

На всі питання було надано вичерпні відповіді.

Бориспільське управління