Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларуйте доходи, отримані від надання послуг власною технікою

, опубліковано 30 вересня 2019 о 15:12

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, щофізичні особи - власники  сільськогосподарської техніки чи  інших машин і механізмів, що використовуються у сільськогосподарському товаровиробництві для надання послуг (обробіток землі, збирання урожаю, тощо)  та одержання доходів, зобов’язані декларувати доходи, отримані  від надання таких послуг.

Відповідно до положень  п.п.168.2.1 п.168.2 ст.168Податкового кодексу України (далі - ПКУ), платники податку, які отримують доходи від осіб,  що не є податковими агентами або іноземні доходи, зобов’язані відобразити  такі доходи у річній податковій декларації про майновий стан та доходи, яка подається  до контролюючого органу за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) такого платника податку за наслідками звітного податкового року. а також сплатити податок з доходів за ставкою 18% та військовий збір за ставкою 1,5%.

Дохід з джерелом походження з України – будь-який дохід, отриманий резидентами або нерезидентами, у тому числі від будь-яких видів їх діяльності на території України - п.п. 14.1.54 п. 14.1 ст. 14 ПКУ.

Податкова декларація про майновий стан і доходи подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб – до 01 травня року, що настає за звітним.

Нагадуємо, що декларування доходів - це конституційний обов’язок громадян України. Так,статею67 Конституції України визначено, що кожен громадянин зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом.