Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відповідальність за несвоєчасну сплату задекларованих податкових зобов’язань

, опубліковано 08 жовтня 2019 о 15:58

Головне управління ДПС у Київській області нагадує платникам податків, які подали річну податкову декларацію про майновий стан і доходи що  несплата узгодженої суми грошового зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб у термін до 1 серпня року, що настає за звітним, призводить до застосування до платника податків відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 20 % погашеної суми податкового боргу.

Окрім цього, при нарахуванні суми податкового зобов’язання, визначеного платником податків або податковим агентом, у тому числі у разі внесення змін до податкової звітності внаслідок самостійного виявлення платником податків помилок відповідно до ст.50 ПКУ, - після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання нараховується пеня - п.п. 129.1.3 п. 129.1 ст. 129 Податкового Кодексу.