Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За подання фінансової звітності не за встановленою формою передбачена адміністративна відповідальність

, опубліковано 16 жовтня 2019 о 14:32

Фінансова звітність, що складається та подається відповідно до п. 46.2 ст. 46 Податкового кодексу України (далі - ПКУ)  платниками податку на прибуток та неприбутковими підприємствами, установами та організаціями разом з відповідною податковою декларацією (квартальною або річною), є додатком до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств (далі – Декларація) та Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації (далі –Звіт) та їх невід’ємною частиною.

Податкова декларація повинна містити обов’язкові реквізити, зокрема, інформацію про додатки, що додаються до декларації та є її невід’ємною частиною, а    податкова звітність, складена з порушенням норм ст. 48 ПКУ, не вважається податковою декларацією.

Частиною 6 ст.14 Закону України від 16.07.1999  № 996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» зі змінами та доповненнями (далі – Закон) передбачено, що підприємства можуть подавати уточнену фінансову звітність та уточнену консолідовану фінансову звітність на заміну раніше поданої фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності за результатами аудиторської перевірки, з метою виправлення самостійно виявлених помилок або з інших причин. Подання та оприлюднення уточненої фінансової звітності та уточненої консолідованої фінансової звітності здійснюються у такому самому порядку, як і фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності, що уточнюються.
У разі якщо внаслідок виявлених у фінансовій звітності помилок підлягають уточненню показники Декларації (Звіту), таке уточнення здійснюється відповідно до положень ст. 50 ПКУ, із поданням до уточнюючої Декларації (Звіту) уточненої фінансової звітності за

Статтею 186 прим. 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07.12.1984 №8073-Х зі змінами та доповненнями передбачена відповідальність посадових осіб та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності, зокрема, за подання органам державної статистики даних для проведення державних статистичних спостережень не за формою, передбаченою звітно-статистичною документацією.
За подання фінансової звітності не за встановленою формою органами державної статистики до посадових осіб та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності застосовується адміністративна відповідальність.