Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За дев’ять місяців 2019 платниками Київщини направлено на фінансування соціальних заходів 7,5 млрд.грн. єдиного внеску

, опубліковано 17 жовтня 2019 о 17:02

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що за січень-вересень 2019 року платники Київщини сплатили 7,5 млрд.грн. єдиного соціального внеску. Це на 1,5 млрд.грн. більше, ніж за відповідний період минулого року, темп приросту склав 24,6%.

Таке збільшення надходжень ЄСВ стало можливим завдяки зростанню фонду оплати праці та системній, цілеспрямованій  роботі податкових органів області, направленої на виведення оплати праці «з тіні», легалізації трудових відносин та збільшенню кількості офіційно працевлаштованих працівників.  

Нагадуємо, адміністрування єдиного соціального внеску (далі – ЄСВ) регламентується Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 №2464-VI, який визначає, що платники ЄСВ зобов’язані своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати ЄСВ.

Складання та подання звітності з ЄСВ регламентується Порядком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого ЄСВ, який затверджений наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. № 435 зі змінами.

Чинним законодавством визначено, що ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

За наявності у платника одночасно зобов’язань зі сплати ЄСВ, зобов’язань по сплаті податків та інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами – сплата єдиного внеску виконуються в першу чергу і має пріоритет перед усіма іншими, крім зобов’язань з виплати заробітної плати.