Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Право на податкову знижку слід використати по 31 грудня 2019 року

, опубліковано 17 жовтня 2019 о 17:08

Податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів, робіт чи послуг у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, отриманого у вигляді заробітної плати.

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

Щоб скористатися  податковою знижкою за результатами 2018 необхідно подати  податкову декларацію про майновий стан і доходи  за місцем реєстрації по 31 грудня 2019 року (включно) в один із наведених способів:

- особисто або уповноваженою на це особою;

- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу;

- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.

Звертаємо увагу, що право на нарахування податкової знижки має використатись платником податку до кінця року, наступного за звітним, оскільки на наступний податковий рік таке право не переноситься.

У ГУ ДПС у Київській області нагадують, що платники податків – фізичні особи можуть заповнити та подати декларацію за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника», який функціонує на офіційному вебпорталі ДПС України.