Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сплата ПДВ залишається флагманом серед бюджетоформуючих податків, - Орест Вітик

, опубліковано 20 листопада 2019 о 11:47

За 10 місяців поточного року платники податків пристоличного регіону сплатили 5,4 млрд грн податку на додану вартість. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Орест Вітик. Він підкреслив, що цей показник зріс на 35% порівняно з відповідним періодом минулого року. У грошовому еквіваленті – це 1,4 млрд грн додаткових для державної казни коштів.

Так, найбільші за обсягом суми перерахували платники ПДВ Києво-Святошинського району – 1,2 млрд грн, Бориспільського та Білоцерківського районів із сумами сплати у 902 та 819 млн грн відповідно.

У контексті галузей господарської діяльності як серед юридичних, так і фізичних осіб лідирують оптова та роздрібна торгівля, а також ремонт автотранспорту: 1,1 млрд грн та 37 млн грн відповідно. На другому місці – транспортні послуги та складське господарство – у фізичних осіб із сумою сплати у 27,8 млн грн. Ведення сільського господарства фізособами забезпечило бюджету  17,5 млн грн ПДВ. По одному мільярду гривень сплатили юрособи, залучені до сільського господарства та переробної промисловості. 

 «Навіть з урахуванням бюджетного відшкодування ПДВ залишається флагманом серед бюджетоформуючих податків, який займає долю майже у 50% із загальної суми, наразі сплаченої до Державного бюджету», - коментує Орест Вітик. Він повідомив, що за десять місяців 2019 року держава відшкодувала суб’єктам господарювання 1,3 млрд грн. Цей показник перевищує минулорічний на 23% або 251 мільйон гривень.