Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року платники Київщини сплатили 151 млн грн на захист довкілля

, опубліковано 22 листопада 2019 о 15:05

За 10 місяців поточного року платники податків Київщини спрямували  до Зведеного бюджету 151 мільйон гривень на захист довкілля. Такі дані навів в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Орест Вітик. Зокрема, він зазначив, що цьогоріч на вжиття заходів із захисту навколишнього середовища підприємства сплатили на 50% або 49,6 млн грн більше, аніж у відповідному періоді минулого року.  

Нагадаємо, екологічний податок сплачується суб’єктами господарювання за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, скиди шкідливих речовину водні об’єкти, розміщення та тимчасове зберігання відходів, у т.ч. радіоактивних.  

Кошти екологічного податку є основним джерелом фінансування державних програм та заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища від негативного впливу цивілізації. Сплата цього податку має на меті сприяння зменшенню шкідливих викидів підприємств та збільшенню фінансування витрат на покращення екологічного стану країни, вирішення проблем радіаційного забруднення,  накопичення промислових та побутових відходів,  втрати лісового покриву на значних територіях,  забруднення відкритих водойм, загазованості атмосфери та багатьох інших проблем.

Звертаємо увагу, що юридичні особи, відокремлені підрозділи юридичних осіб, діяльність яких пов’язана з утворенням, поводженням з відходами І-ІУ класів небезпеки  повинні подавати  до територіальних органів Держстату форму державного статистичного спостереження №1-відходи (річна) «Утворення та поводження з відходами», затверджену наказом Державної служби статистики України від 19.08.20144 №243, яка має відповідати додатку 3 «Розрахунок за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах» до Податкової декларації екологічного податку.

Раніше повідомлялося, до місцевих бюджетів платники податків області сплатили 11,9 млрд грн.