Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження зі сплати єдиного податку зросли на 27%, - Орест Вітик

, опубліковано 26 листопада 2019 о 11:55

За період січень-жовтень поточного року до місцевих бюджетів області надійшло 1,8 млрд грн єдиного податку. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Орест Вітик. За наданою ним інформацією, представники малого та середнього бізнесу збільшили відрахування до бюджетів на 27% або 389 млн грн порівняно з відповідним періодом минулого року.

Зокрема, очільник податкової служби Київщини  підкреслив, що на 34% зросла сума сплати єдиного податку фізичними особами-підприємцями. Так, цьогорічний показник дорівнює 1,4 млрд грн, що на 362,5 млн грн більше, аніж надійшло в аналогічному періоду попереднього року. Юридичні особи (ІІІ група) поповнили бюджети Київщини сумою у 204 млн грн, що на 13% або 25 млн грн перевищує минулорічні надходження.  Агровиробники забезпечили місцеву казну надходженнями у розмірі 291,3 млн грн. та додатковою сумою у півтора мільйони гривен.

Найбільші суми сплатили суб’єкти господарської діяльності Білоцерківського району – 332,2 млн. грн., Києво-Святошинського – 322,3 млн грн та Ірпінського – 246,8 млн грн..

Загалом на території Київщини зареєстровано 74 089 фізичних осіб-підприємців та 7 567 юридичних осіб, які обрали спрощену систему оподаткування.