Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Динаміка зростання надходжень до місцевих бюджетів: + 2,6 млрд грн додатково, - Орест Вітик

, опубліковано 06 грудня 2019 о 12:54

Як повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Орест Вітик, динаміка зростання надходжень зі сплати податків і зборів до місцевих бюджетів складає 24% або 2,6 млрд грн порівняно з аналогічним періодом минулого року. Зокрема, він зазначив, що сума, сплачена до місцевих скарбниць з 11 місяців поточного року, наразі складає 13,4 млрд грн. «Відповідно зріс обсяг середньомісячних місячних надходжень до бюджетів Київщини. Якщо минулого року ця сума складала 982 млн грн, то цьогоріч маємо вже 1,2 млрд грн», - коментує Вітик. «Найбільші ж суми податків та зборів надійшли від суб’єктів господарювання, чия діяльність акумульована у Бориспільському районі – 2,3 млрд грн, Києво-Святошинському – 2,1 млрд. грн та Білоцерківському – 2 мільярда гривень».

У розрізі основних платежів в.о. начальника податкової служби області зазначив, що традиційне лідерство – за податком на доходи фізичних осіб із сумою сплати у 8,6 млрд грн. Цей показник на 1,7 млрд грн. або 25% більше за минулорічний. Від плати за землю місцеві бюджети отримали 1,3 млрд грн. із темпом росту 16% та сумою додаткових надходжень 187,2 млн грн.   

Малий та середній бізнес спрямував на потреби територіальних громад 2,1 млрд грн, що на 26% або 432,5 млн грн більше за суму, сплачену минулоріч. 

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – забезпечив суму у 382,4 млн грн, збільшивши показник на 35% або 99,6 млн грн. Сплата акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів поповнила місцеву казну 399 мільйонами гривень з приростом у 20% або 66,4 млн грн.