Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сплата майнових податків забезпечила місцевим бюджетам 1,9 млрд грн, - Орест Вітик

, опубліковано 11 грудня 2019 о 13:12

Сплата майнових податків забезпечила місцевим бюджетам суму в 1,9 млрд грн. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Орест Вітик. Традиційно найбільшу суму сплатили землекористувачі Київщини – 1,3 млрд грн, що на 16% або 187,2 млн грн. більше за надходження відповідного періоду 2018 року.  На другому місці за обсягами сплати - податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Як зазначив Орест Вітик, наразі платниками області перераховано 382,4 млн грн. При цьому він підкреслив, що ця сума на 35% або майже 100 млн грн перевищує минулорічну, сплачену у відповідному періоді. У розрізі категорій платників найшвидший темп зростання демонструють фізичні особи: 115 млн грн з початку року із темпом приросту у 51% або 39 мільйонів гривень додаткових для бюджетів коштів.   У свою чергу, юридичні особи сплатили 267,5 млн грн, що на третину або 61 млн грн більше за аналогічний період минулого року.

Власники елітних автомобілів перерахували до місцевих скарбниць 17,4 млн грн.

Нагадуємо, що податок на майно складається з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; транспортного податку; плати за землю.

Податкові органи до 1 липня поточного року надсилають (вручають)  фізичним особам - платникам податку на майно податкові повідомлення – рішення (далі - ППР)  про нарахування зобов’язань зі сплати майнових податків, які платники мають сплатитипротягом 60 днів з дня вручення ППР.