Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У фокусі: вимоги щодо застосування РРО не змінюють базових критеріїв застосування спрощеної системи оподаткування

, опубліковано 17 грудня 2019 о 10:07

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що новації, які впроваджуються у дію законами України  «Про внесення змін до законів України «Про застосування  реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» не змінюють базових критеріїв застосування спрощеної системи оподаткування.

Названі закони не встановлюють для платників єдиного податку нових вимог щодо будь-якої обов’язкової форми обліку товарів (виключення складають: реалізація технічно складних побутових товарів, лікарських засобів, ювелірних виробів).

За відсутності документів на товар нові штрафи Законом про РРО не запроваджуються.

Підприємець в будь-якому випадку має обліковувати проданий товар «для себе», щоб визначати результати власної діяльності.

Програмне забезпечення програмних РРО буде інтегруватись із бухгалтерськими, іншими програмами, зокрема, в частині створення та ведення номенклатури справ.

Крім того, дія нових законів не поширюється на мікробізнес, оскільки нові правила застосування РРО не зачіпають платників єдиного податку  І групи (річний дохід до 300,0тис.грн.) фізичних осіб, які продають на ринку вживані речі, продукти власного підсобного господарства.